Zaproszenie na konferencję |
Autor |
Wiadomość |
Spirit_of_Martin
Administrator
|
Wysłany: 2009-11-18, 19:25 Zaproszenie na konferencję
|
|
|
W imieniu Głogowskiego Towarzystwa Naukowego mam zaszczyt zaprosić Państwa na konferencję naukową pt. "Głogów; Historia i perspektywy rozwoju", która odbędzie się 19 listopada 2009 r. w Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Głogowie przy ulicy Piotra Skargi 5.
Długofalowym celem organizatorów jest monitorowanie rozwoju miasta i warunków życia jego mieszkańców poprzez systematyczne badania naukowe, wymianę danych i doświadczeń oraz debaty publiczne. Celem drugiej konferencji jest przedstawienie i poddanie pod dyskusję wyników badań własnych dotyczących określenia perspektywy rozwoju miasta i poprawy warunków życia mieszkańców. Stworzony w ten sposób katalog ekonomicznych i pozaekonomicznych wariantów rozwojowych może stać się podstawą szerokiej dyskusji publicznej na temat kierunków rozwoju naszego miasta.
Z wyrazami szacunku
w imieniu organizatorów konferencji
dr Ewa Czaińska |
_________________ Serwisy Malacha: Głogów / Wrocław |
|
|
|
|
Alicja
Administrator
Wiek: 44 Dołączyła: 10 Lis 2007 Posty: 1887 Skąd: Głogów-Kopernik
|
Wysłany: 2009-11-18, 21:36
|
|
|
a o której godzinie? |
|
|
|
|
Spirit_of_Martin
Administrator
|
Wysłany: 2009-11-18, 21:41
|
|
|
No właśnie na stronie nie podali... Trza będzie dzwonić... coś cienko ostatnio PWSZ się promuje niestety. |
|
|
|
|
Alicja
Administrator
|
Wysłany: 2009-11-18, 21:51
|
|
|
to jeszcze nie zadzwoniłeś Marcinie? oooooj szanowna redakcjo malacha... Toż to jutro! ...jeśli to jest z rana to wiadomo, że z ulicy nikt nie przyjdzie |
|
|
|
|
Spirit_of_Martin
Administrator
|
Wysłany: 2009-11-19, 00:10
|
|
|
Niestety dlatego info jest tylko na forum, nie w serwisie jako news... Dowiedziałem się sam za późno zaglądając na ich stronę, zamieściłem jakby ktoś chciał się koniecznie wybrać - wtedy sobie zadzwoni ;) |
|
|
|
|
Alicja
Administrator
|
|
|
|
|
Tulpar
Wiek: 49 Dołączył: 12 Lut 2009 Posty: 497 Skąd: Lissa i. P. / Leszno
|
Wysłany: 2009-11-23, 23:07
|
|
|
Myślę, że sam tytuł jest bardzo nietrafiony. Jeśli jednym tchem mówi się o historii i perspektywach rozwoju, to raczej wynika, że to taki miks, trochę tego, trochę owego. - Powiedzą, co wiedzą i pogonią ludzi do domu.
Perspektywy rozwoju to przede wszystkim strategia rozwoju miasta, strategia promocji itp.
Wypowiedzi rozmówców w Masterze też bardzo miałkie. |
_________________ Tak stoję, inaczej nie mogę./So stehe ich, anders kann ich nicht. |
|
|
|
|
Alicja
Administrator
|
Wysłany: 2009-11-25, 10:53
|
|
|
aż strach się bać, że uczelniana konferencja mogła być równie "miałka" ...może ktoś był i coś opowie? |
|
|
Tulpar
Wiek: 49 Dołączył: 12 Lut 2009 Posty: 497 Skąd: Lissa i. P. / Leszno
|
Wysłany: 2009-11-25, 20:29
|
|
|
Zwróćcie uwagę, jak dramatycznie poszukują odbiorcy konferencji. Jedni mówią, że wyniki mają być przekazane samorządowcom, a drudzy - że uczniom z powiatu. Przygotowując jakąś konferencję, chyba należało by mieć na uwadze przede wszystkim po co ona jest (vel - jak ma dać efekt) i kto jest odbiorcą, ale to powinno się rozstrzygać na etapie przygotowywań, nie w trakcie trwania imprezy. |
_________________ Tak stoję, inaczej nie mogę./So stehe ich, anders kann ich nicht. |
|
|
|
|
|