Publikacje o Głogowie |
Autor |
Wiadomość |
Glogovia Urbs
www.glogopedia.org
|
Wysłany: 2009-12-16, 22:34 Publikacje o Głogowie
|
|
|
Parafia pw. Miłosierdzia Bożego na osiedlu Piastów Śląskich w tym roku obchodzi swoje dwudziestolecie istnienia. Z tej okazji, w ramach rocznicowych uroczystości wydana została publikacja pt. "Pan zamieszkał pośród swojego ludu. Parafia pw. Miłosierdzia Bożego, 1989-2009"; a do jej powstania przyczynili się: głogowski historyk Dariusz Czaja oraz proboszcz parafii ks.kan. Janusz Idzik.
Książka obok wielu faktów historycznych jest bogato również ilustrowana. Wszyscy chętni mogą ją nabyć w "piastowskiej" parafii od niedzieli 20.12.2009 po każdej Mszy Świętej. Koszt tego unikatowego wydawnictwa to 30zł.
Poniżej okładka tego opracowania:
moja okłądka 22.jpg
|
|
Plik ściągnięto 141 raz(y) 155,64 KB |
|
|
|
|
|
yasar [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-12-16, 23:30
|
|
|
To ten kościół w którym jest bank? |
|
|
|
|
Spirit_of_Martin
Administrator
|
|
|
|
|
Alicja
Administrator
Wiek: 44 Dołączyła: 10 Lis 2007 Posty: 1887 Skąd: Głogów-Kopernik
|
Wysłany: 2009-12-17, 12:19
|
|
|
...chyba już tam nie ma tego banku Jeszcze raz Gratulacje, Darek. Pewnie moja mama kupi, więc nie zamawiam Straszniem ciekawa coś tam wymodził nt. mojej "ulubionej" parafii Z mojej strony taka mała sugestia - jak zakładasz wątek o jakiejś książce, to wymień ją z tytułu w temacie... Już nam tak zniknęła między wierszami książka Wiesława, a administracja forum jakoś nie kwapi się, żeby odnieść się do mojego pomysłu, żeby te 2 wątki teraz połączyć ...albo chociaż wyodrębnić dyskusję nt. "Twierdzy..." z tematu Publikacje TZG |
|
|
|
|
yasar [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-12-17, 12:49
|
|
|
Czyli to ten |
|
|
|
|
Spirit_of_Martin
Administrator
|
Wysłany: 2009-12-17, 15:12
|
|
|
Co by nie było, balbina masz od teraz moderatora możesz sobie dzielić i łączyć do woli... w miarę rozsądku :P |
_________________ Serwisy Malacha: Głogów / Wrocław |
|
|
|
|
Glogovia Urbs
www.glogopedia.org
|
Wysłany: 2009-12-17, 15:44
|
|
|
Sprostowanko... bo się tu nam małe radio erewań robi :) nie szumnie BANK a pewien SKOK :) nie JEST, a BYŁ i to już dawno, dawno temu... :) A co do książki, kto przeczyta, ten osądzi... ze swojej strony mogę życzyć przyjemnej lektury, no a sobie przychylnych komentarzy :) |
|
|
|
|
Alicja
Administrator
Wiek: 44 Dołączyła: 10 Lis 2007 Posty: 1887 Skąd: Głogów-Kopernik
|
Wysłany: 2009-12-17, 16:45
|
|
|
ojaaa, ale mnie zaszczyt kopnął ...dzięki za zaufanie, pomyślę - pokombinuję. BANK czy SKOK, jeden czort... Budziło niesmak, a patrząc na neon, człowieka aż serce bolało. Dobrze, że tego już tam nie ma. Piszesz o tym w swojej książce? |
|
|
patrick.
www.glogow.pl/tzg
|
Wysłany: 2009-12-17, 16:46
|
|
|
Przyjemna bedzie na pewno Darku ... ;D;D a widze wlasnie ze coś balbina az zzieleniała czyzby z zazdrosci ;D no no ,moderator" ;D |
_________________ ,,Wygląda na to, że skończę na ulicy, bo tylko tam będzie wolno palić" - M.Czubaszek |
|
|
|
|
|