ZIMA w Twierdzy Głogów 2011 !!! |
Autor |
Wiadomość |
Ślązak
|
Wysłany: 2011-02-28, 18:02
|
|
|
I.R. = Infanterie Regiment (jak już wspomniał Tadeusz), czyli po prostu pułk/regiment piechoty . |
_________________ "Wo gehn wir denn hin? Immer nach Hause." - Novalis |
|
|
|
|
Tadek
Tadek
|
Wysłany: 2011-02-28, 18:56
|
|
|
yasar napisał/a: |
Jeszcze kilka lat temu w jednej z kaplic kościoła św. Mikołaja były widoczne resztki pewnego fresku, pośród których uwagę zwracała dość dobrze zachowana data "167...". Czy udało Ci się może sfotografować wspomniany fragment? Mam niepotwierdzone informacje, że ślad po nim nie pozostał, ale ...
|
Oblazłem kosciół w niedzielę z zadartą głową, zrobiłem kilka zdjęć fresków, przyglądałem się w miarę dokładnie prawie wszystkim (ale miałem za mało czasu), niestety żadnej daty nie odnalazłem. |
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=VB0zEtyCjmM |
|
|
|
|
yasar [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-02-28, 21:39
|
|
|
Dzięki za złe wieści, prawdę mówiąc, spodziewałem się właśnie takich. Będę za kilka dni w Mikołaju, to sam sprawdzę. Było tam jeszcze kilka innych ciekawostek, kto wie, może to ostatnia okazja...
PRZEMYSŁAW LEWICKI |
|
|
|
|
Tadek
Tadek
|
Wysłany: 2011-02-28, 22:26
|
|
|
Jak to ostatnia? Burzyć mają, czy kafelki kłaść? |
|
|
|
|
Zio
|
Wysłany: 2011-03-03, 03:40
|
|
|
yasar napisał/a: | do ZIO:
Nie zadaje się takich pytań...
|
Dawno mnie tu nie było. Masz nieco racji, owszem- przyznaję. Od razu przepraszam, że tak publicznie powiem to, co powiem. Z jednej strony jednak, nie odpowiedziałeś na pytanie czy chodzi tu o białe karty, czy innego rodzaju dokumentację. Z drugiej strony (i tu będę uszczypliwy, delikatnie rzecz ujmując) nie daje się takich odpowiedzi mając coś do ukrycia, ponieważ wiem, jak wygląda procedura udostępniania dokumentacji będącej w posiadaniu urzędu ochrony zabytków.
pozdrawiam,
Zio |
_________________ Panie, nie dopuszczaj do mnie myśli, że powinienem zawsze i wszędzie wypowiadać się na każdy temat.
(św. Franciszek Salezy) |
|
|
|
|
Yedyny
Administrator
|
Wysłany: 2011-03-03, 07:39
|
|
|