z Głogowa i okolic |
Autor |
Wiadomość |
Spirit_of_Martin
Administrator
|
Wysłany: 2009-03-12, 22:30
|
|
|
Jaki post zniknął ? Może to jednak jakiś problem po waszej stronie, u mnie wszystko działa idealnie.
W najbliższym czasie spróbuje jeszcze czegoś innego, ale powoli kończą mi się opcje. |
_________________ Serwisy Malacha: Głogów / Wrocław |
|
|
|
|
Alicja
Administrator
Wiek: 44 Dołączyła: 10 Lis 2007 Posty: 1887 Skąd: Głogów-Kopernik
|
Wysłany: 2009-03-12, 23:33
|
|
|
Zniknął post Glogau'a - ten, który zacytowałam - o "Prezesie" i w temacie o stronie o 1109 r. ... pisałam tam, żebyś jako współautor strony zamieścił tam baner forum... i jeszcze kilka starszych, ale nie będę teraz szukać.... działaj, Adminie, działaj! bo jeszcze forum nam zniknie |
|
|
Spirit_of_Martin
Administrator
|
Wysłany: 2009-03-13, 06:52
|
|
|
Ok znalazłem rozwiązanie :)
Problem nie leży po stronie technicznej, Balbina w momencie jak piszesz posta czy temat, masz pole wyboru zaraz pod polem w którym formatujesz tekst możliwość wyboru: "Czas ważności postu/tematu" - tam widzę masz co nie gdzie ustawione np. 2 dni (po dwóch dniach więc post sam znika) ma być ustawione "Bez limitu".
Być może korzystaliście z szybkiej odpowiedzi a tam ta opcja jest domyślnie włączona - już ją wyłączyłem więc nie będzie problemów.
I problem rozwiązany - być może czasem nawet bezwiednie włączaliście to funkcję.
Wyedytowałem posty które miały włączone tą funkcję, szkoda tych postów które już uciekły bo "błąd" był w sumie banalny - stąd pewnie trudno było mi go zauważyć.
Pozdrawiam |
_________________ Serwisy Malacha: Głogów / Wrocław |
|
|
|
|
Alicja
Administrator
|
Wysłany: 2009-03-13, 10:24
|
|
|
Właśnie! Ja prawie zawsze korzystam z szybkiej odpowiedzi - w związku z tym nawet nie zauważyłam, że taka opcja istnieje na tym forum (swoją drogą - zbędna) ....a postów rzeczywiście szkoda. Nie zdarza mi się włączać niczego bezwiednie Forum jest tak wybajerzone, że aż nawet za bardzo, ale podoba mi się. A powiedz mi jeszcze jak będzie z tym banerkiem? |
|
|
Tulpar
Wiek: 49 Dołączył: 12 Lut 2009 Posty: 497 Skąd: Lissa i. P. / Leszno
|
Wysłany: 2009-03-13, 15:32
|
|
|
Co by nie było, to do Leszna zapraszam. Jak ma być "akcja Leszno" - to niech będzie. Ja chętnie i o grupie osób poopowiadam. Postaram się też, że jak już będzie AKCJA, to żeby i media o niej wspomniały.
Jak się okazuje nie jestem jedynym Marcinem z Leszna, który promuje swoje miasto:
http://elka.fm//content/view/33287/80/ |
_________________ Tak stoję, inaczej nie mogę./So stehe ich, anders kann ich nicht. |
|
|
|
|
Alicja
Administrator
|
Wysłany: 2009-03-13, 20:26
|
|
|
fajnie, fajnie ...że macie takiego rodzynka - Rozynka O naszych głogowskich rodzynkach w ogólnopolskich mediach narazie jakoś cicho
Leszczyniaki to fajni ludzie - miałam parę osób na studiach - są najlepszą promocją Waszego miasta.
jejciu, ale my okrutnego off-topa robimy w tym temacie niestety nie mogę się powstrzymać i zrobię już mega-offtopa ....chłopaki, jest cenzura na nasze forum na GPI wstawiłam dzisiaj linka w temacie o roku 1109 i jest wykropkowany! oni mają normalnie jakąś paranoję - moje forum dla mam też cenzurują |
|
|
Tulpar
|
Wysłany: 2009-03-13, 22:00
|
|
|
Ale strony internetowe o Głogowie są dużo lepsze niż o Lesznie. U nas nie ma takiego forum historycznego, Leszczyńskie Towarzystwo Kulturalne nie ma nawet http
Kiedyś zapytałem, czy w biurze Rady Miejskiej mógłby być komputer z dostępem do netu, to się dowiedziałem od jednego z pracowników, że nie - bo on nie chce, żeby ktoś gadał, że w pracy panienki ogląda
A leszczynianie, jak głogowianie, składają się z fajnych ludzi i czarnych owiec. Jedyna istotna różnica to ta, że mieszkańcy Leszna mieszkają w swoim mieście od pokoleń, często w tych samych domach. No bo to nie są ziemie pozyskane, tylko "pruska" Wielkopolska.
Zabawne jest leszczyńskie skąpstwo.... choć od czasu wstąpienia do UE, należy być politycznie poprawnym i ewentualnie można powiedzieć, że jesteśmy "otwarci na wszelkie formy oszczędzania".
Pozwolę sobie opowiedzieć Wam pewną historyjkę.
Do Leszna, na parafię ewangelicką przysłali młodego księdza spoza Wielkopolski. Zatem widział wszelkie nasze przywary wyraźniej. Kiedyś poszedł na Rynek, wywołać zdjęcia i spotkał naszego wspólnego znajomego. Porozmawiali chwilę, a znajomy zaproponował, że mu chwilę potowarzyszy. Młody ksiądz się zgodził, ale po chwili zdziwiony zapytał: "Masz urlop, nie spieszysz się?" Znajomy nieco się zdziwił na to pytanie, ale zaraz odpowiedział: "Nie, spieszę się, ale zapłaciłem za parking i jeszcze się czas nie skończył, to wykorzystam." |
_________________ Tak stoję, inaczej nie mogę./So stehe ich, anders kann ich nicht. |
|
|
|
|
Yedyny
Administrator
|
Wysłany: 2009-03-14, 07:37
|
|
|
Eeee, nie przesadzajmy - w dobie kryzysu kazdy jest skąpcem ;)
Balbina - na glogow.info.pl nie mozna wpisywac adresow stron w postach, maja automatyczna blokade o ile pamietam, mozna kombinowac np. W W W itd.
Tulpar - znam tylko jedna spoko dziewczyne z Leszna, ktora prowadzi u nas sklep.Kiedys rozmawialismy o Głogowie i stwierdzila, ze w Lesznie nie ma takiego BUMU na przedwojenne pamiatki jak tutaj, ale z drugiej strony w moim miescie nie ocalalo za duzo po 1945 i teraz fanty z napisem GLOGAU sa rozchwytywane. |
|
|
|
|
Tulpar
|
Wysłany: 2009-03-14, 13:02
|
|
|
Co to są fanty?
Nie, w Lesznie nie ma takiego bumu, bo ze względu na to, że w Lesznie jest ciągłość pokoleniowa i pamięć pokoleniowa związana z tym samym miastem, coś co było przed wojną nie jest tak atrakcyjne dla nas, jak dla dzisiejszych głogowian.
W czasie wojny w Lesznie zachowało się prawie wszystko. Prawdziwych zniszczeń dokonali dopiero... Polacy. |
|
|
|
|
Yedyny
Administrator
|
Wysłany: 2009-03-14, 13:08
|
|
|
Fanty, wykopki - przedmioty przewaznie tzw."poniemieckie" (sprzed 1945 roku), stanowiace zazwyczaj wartosc sentymentalna lub kolekcjonerska, np. butelki z napisami GLOGAU, dzwonki rowerowe firm głogowskich itp. przedmioty regionalne.
Co do zniszczen powojennych, to wielu zgodzi sie z Toba w tej kwestii! |
|
|
Tulpar
|
Wysłany: 2009-03-14, 13:16
|
|
|
Ach! Chodziło o fant=Pfand, ale nigdy nie słyszałem, żeby użyć tego słowa w takim znaczeniu Myślałem o napoju o nazwie Fanta i nie pasowało mi to wszystko. |
|
|
|
|
Yedyny
Administrator
|
Wysłany: 2009-03-14, 13:28
|
|
|
Slang poszukiwaczy :p |
|
|
Alicja
Administrator
|
Wysłany: 2009-03-14, 14:56
|
|
|
glogau napisał/a: | Balbina - na glogow.info.pl nie mozna wpisywac adresow stron w postach, maja automatyczna blokade o ile pamietam, mozna kombinowac np. W W W itd.
|
...i tu się mylisz oni cenzurują wybiórczo. Tym bardziej szok, że przez kilka godzin link normalnie się wyświetlał - chyba poczuli się zagrożeni odnoszę nieodparte wrażenie, że przyczyniła się też do tego krótka wymiana zdań, w którą się wdałam z jednym cwaniaczkiem bo podobnie było, gdy ocenzurowali moje forum. Klimat na GPI robi się coraz bardziej niezdrowy.... ich sprawa, ale w taki sposób, poziom jaki osiągają najdelikatniej mogę nazwać żenującym
Tulpar napisał/a: | U nas nie ma takiego forum historycznego, Leszczyńskie Towarzystwo Kulturalne nie ma nawet http |
...to może czas najwyższy, żebyś założył Te forum, o ile mi wiadomo, jest raczej niezależne - ale niech chłopaki mnie poprawią jeśli się mylę
Tulpar napisał/a: | Jedyna istotna różnica to ta, że mieszkańcy Leszna mieszkają w swoim mieście od pokoleń, często w tych samych domach. No bo to nie są ziemie pozyskane, tylko "pruska" Wielkopolska. |
Macie jeszcze fajny akcent ...ale ponoć my też - moi znajomi z Krakowa często mają ze mnie niezły ubaw, jak rozmawiamy
[ Dodano: 2009-03-24, 00:33 ]
Tulpar napisał/a: | Może ktoś mógłby zrobić zdjęcie budynkowi, w którym znajdowała się karczma? Ciekawe, jak dzisiaj wygląda. |
to o Grębocicach ...a więc mobilizacja jest pełna w tej kwestii jedna z moich forumowych kochanych mamusiek prowadzi tam aerobik i udało jej się zaangażować w lokalizację budynku jakiegoś radnego tak mi dzisiaj napisała na priva
[ Dodano: 2009-04-01, 21:36 ]
słowa dotrzymuję - obiecana fotka
|
|
|
majena
|
Wysłany: 2009-05-24, 14:59
|
|
|
witam,
jestem w trakcie pisania pracy licencjackiej na temat Przedmościa. Interesuje mnie wszystko na temat tej miejscowości, zaczynając na historii, zabytkach, zdjęciach na legendach i ciekawostkach kończąc. Jeżeli ktoś posiada jakiekolwiek informacje na temat wsi Przedmoście i mógłby się z nimi podzielić byłabym bardzo wdzięczna:) |
|
|
|
|
Tulpar
|
Wysłany: 2009-05-28, 10:45
|
|
|
A jak się nazywało Przedmoście po niemiecku? |
|
|
|
|
|