Wargaming historyczny w epoce napoleońskiej. |
Autor |
Wiadomość |
solefald
Nadszyszkownik
|
Wysłany: 2013-04-17, 08:36 Wargaming historyczny w epoce napoleońskiej.
|
|
|
Jako, że to mój pierwszy post to witam.
A co do samego posta, to jak w temacie. Ostatnio zacząłem się bawić w wargaming napoleoński i. Chwilowo jestem sam jak palec, ale gdyby znalazł się ktoś zainteresowany tematem, niech śmiało pisze do mnie PM'ke.
Z systemów posiadam Carange&Glory 2 i figurki armii francuskiej (modele Italieri), oraz Songs of Drums and Shakos z figurkami brytoli i francuzów (modele Victrix, znaczy jak ich poczta nie pogubi, bo idą z Brytolandii).
W pierwszym systemie można pograć duże starcia dywizji, drugi za to jest systemem skirmishowym.
Jak już napisałem, jak znajdzie się jakiś chętny, niech pisze. Jakoś się ustawimy i pogramy. |
|
|
|
|
Tulpar
Wiek: 49 Dołączył: 12 Lut 2009 Posty: 497 Skąd: Lissa i. P. / Leszno
|
Wysłany: 2013-04-17, 22:11
|
|
|
Czyli taki relaxing przez spacering... |
_________________ Tak stoję, inaczej nie mogę./So stehe ich, anders kann ich nicht. |
|
|
|
|
solefald
Nadszyszkownik
|
Wysłany: 2013-04-18, 06:58
|
|
|
No coś w tym jest. Jak grałem w systemy fantasy czy sci-fi to zawsze to były dla mnie bitewniaki, czy tam gry bitwne. Przesiadłem się na bitewniaki historyczne i bez zastanowienia łyknąłem cały ten wargaming historyczny. : P
Ale koniec końców i tak chodzi o jedno. Czyli, o dwóch dorosłych facetów bawiących się żołnierzykami. : ) |
|
|
|
|
|