Nagroda Czytelników Wehikułu Czasu |
Autor |
Wiadomość |
Wieslaw
|
Wysłany: 2013-02-13, 07:07 Nagroda Czytelników Wehikułu Czasu
|
|
|
Wehikuł Czasu wchodząc w piąty rok działalności chce przyznawać nieprzeciętnym "Złote Bilety". Jednym z nich będzie Nagroda Czytelników Wehikułu. Szczegóły znajdują się :
http://www.glogow.pl/tzg/
http://www.glogow.pl/tzg/...bilet_2013.html
13 osobowa Kapituła Nagrody zaproponowała 6 kandydatur - wydarzeń i ludzi najbardziej reprezentatywnych dla działalności związanej z przeszłością Głogowa w 2012 roku. I za tę działalność Wehikuł chce z Waszym udziałem wyróżnić wydarzenie lub osobę z wymienionych poniżej. Wydarzenia mają różnych charakter i czas trwania ale interesowały wielu z nas i nominującym wydały się najbardziej znaczącymi. Wśród nominowanych osób - pasjonaci i miłośnicy przeszłości Głogowa.
JEDNO lub JEDNĄ!!!!!.
NOMINOWANI zostali:
1. Wydarzenie: Zima w Twierdzy + Lato w Twierdzy
2. Wydarzenie: Napoleon w Głogowie, 8 maja 2012 r.
3. Wydarzenie: „Wystawa „Głogów Jagielloński” w Muzeum Archeologiczno-Historycznym
4. Antoni Bok, za nową koncepcję zagospodarowania budynku Teatru Miejskiego
5. Ireneusz Dominiak, za pasję przewodnicką
6. Adrian Kostromski, za inspirację programu „Błotni ludzie” w HISTORY CHANNEL emitowanego 27.032012 r.
Głosowanie odbędzie się tylko droga mailową.
Wybieramy tylko jeden raz.!!!
Chcąc zagłosować na wydarzenie bądź osobę należy wysłać mail „głosuję na nr ….”
na adres : wehikulczasuglogow@interia.pl
Na maile czekamy do 28 lutego 2013 r.
Zapraszam do wspólnej zabawy |
Ostatnio zmieniony przez Alicja 2013-02-20, 12:44, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Alicja
Administrator
Wiek: 44 Dołączyła: 10 Lis 2007 Posty: 1887 Skąd: Głogów-Kopernik
|
Wysłany: 2013-02-13, 09:38
|
|
|
Już zagłosowałam, oczywiście numerek 6 |
|
|
TadeuszFantom
Administrator
|
Wysłany: 2013-02-13, 15:29
|
|
|
Ja też oddałem już swój głos. |
_________________ Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy |
|
|
|
|
Tulpar
Wiek: 49 Dołączył: 12 Lut 2009 Posty: 497 Skąd: Lissa i. P. / Leszno
|
Wysłany: 2013-02-13, 15:39
|
|
|
Ala! Masz ostrzeżenie za manipulowanie głosowaniem |
_________________ Tak stoję, inaczej nie mogę./So stehe ich, anders kann ich nicht. |
|
|
|
|
Alicja
Administrator
|
Wysłany: 2013-02-13, 17:31
|
|
|
powiedzmy, że lobbuję w słusznej sprawie
...tak sądzę
Oczywiście mam też argumenty! |
|
|
Wieslaw
|
Wysłany: 2013-02-19, 08:38
|
|
|
Minęły pierwsze dni Plebiscytu Czytelników Wehikułu. Zainteresowanie przerasta oczekiwania. Jednak jeszcze wielu z Was zwleka z głosowaniem. Ukształtowała się czołówka, ale jeszcze wszystko w rekach Czytelników, którzy jeszcze nie głosowali. Zachęcam, bo uczestnictwo we wspólnych działaniach determinuje tez działalność moderatorów. Zapraszam wiec i tych, którzy realizują wielkie projekty - tez tu na Forum, i tych, którzy tylko od czasu do czasu przeczytają artykuł, pójdą na wycieczkę, obejrzą wystawę, czy program telewizyjny.
Przypominam, ze można jeszcze głosować.
Maile wysyłamy na adres : wehikulczasuglogow@interia.pl |
|
|
|
|
Wieslaw
|
Wysłany: 2013-02-26, 20:43
|
|
|
Aż zal Was odrywać od komputerów i głosowania na nowy most i obwodnicę. Nieśmiało przypominam, ze pojutrze o 24.00 konczy sie głosowanie w Plebiscycie Nagrody Czytelników Wehikułu czasu.
Wykaz nominowanych wyżej
Chcąc zagłosować na wydarzenie bądź osobę należy wysłać mail „głosuję na nr ….”
na adres : wehikulczasuglogow@interia.pl
Ci co nie głosowali maja jeszcze szanse - niestety trzeba napisać maila i to jeden tylko raz z jednego adresu.
Wyniki dotychczasowe jak na razie zaskakują.
Pozdrawiam
Wiesław |
|
|
|
|
Wieslaw
|
Wysłany: 2013-03-15, 04:52
|
|
|
Złote Bilety Wehikułu czasu.
W tym roku po raz pierwszy przyznane zostały „Złote Bilety” Wehikułu czasu. Nagrodę Czytelników Wehikułu, która jest jednym z Biletów, wręczymy laureatowi wybranemu w Plebiscycie Czytelników 25 kwietnia br. w trakcie imprezy w Klubie Batalionowym pt. „Wehikuł czasu na żywo”.
Natomiast w trakcie Sejmiku TZG Złote Bilety Wehikułu za działania na rzecz badania przeszłości regionu i szczególną pomoc udzieloną Wehikułowi wręczono pierwszym laureatom. Otrzymali je:
Ewa Bogusz,
Ireneusz Dominiak,
Łukasz Jedynak, Yedyny,
Marta Małkus - Wschowa,
Wehikuł wyróżnił również za szczególne zasługi dla promowania głogowskiej historii i warunki dla podróżowania: Antoniego Boka i Rafaela Rokaszewicza
Teksty laudacji, czyli "za co" znajdują się wraz ze wzorem dyplomu na oficjalnej stronie TZG - gospodarza, który przygarnął Wehikuł.
http://www.glogow.pl/tzg/
Już zapraszam na Galę Wehikułu 25 kwietnia 2013 r. do Klubu Batalionowego, gdzie odbędzie się m.in. wręczenie Nagrody Czytelników Wehikułu. |
|
|
|
|
Alicja
Administrator
|
Wysłany: 2013-03-15, 20:58
|
|
|
Gratulacje dla wszystkich |
|
|
Wieslaw
|
Wysłany: 2013-04-22, 17:37
|
|
|
W tym tygodniu kończymy plebiscyt - Nagroda Czytelników Wehikułu Czasu - Złoty Bilet"
We czwartek w Klubie Batalionowym od 17.00 rozpocznie się projekt pod tytułem "Wehikuł czasu na żywo" - I tam wręczony zostanie Złoty Bilet Czytelników dla najefektowniejszego wydarzenia czy najbardziej kreatywnej osoby działającej na rzecz upowszechniania wiedzy o przeszłości miasta i regionu w 2012 roku. Atrakcji nie zabraknie.
Zapraszam w imieniu WEHIKUŁU i współorganizatorów.
Wiesław Maciuszczak |
Ostatnio zmieniony przez Alicja 2013-04-22, 20:45, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Alicja
Administrator
|
Wysłany: 2013-04-24, 21:20
|
|
|
Rzecz jasna, wybieram się. Z tego co wiem, to Tadeusz też planuje ...Yedyny marudzi |
|
|
TadeuszFantom
Administrator
|
Wysłany: 2013-04-25, 06:48
|
|
|
Będę dzisiaj w Klubie Batalionowym, potwierdzam to co pisze Alicja. |
_________________ Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy |
|
|
|
|
TadeuszFantom
Administrator
|
|
|
|
|
Wieslaw
|
Wysłany: 2013-05-05, 18:33
|
|
|
Tą drogą czyli przez Forum na które zaglądają pasjonaci przeszłości Głogowa, chcę pogratulować jeszcze raz laureatom i podziękować kibicom i uczestnikom oraz wszystkim którzy pomagali i pomagają Wehikułowi czasu. W dalszym ciągu proszę o pomoc bo okazało się, że mimo wielu braków, siermiężności środków i braku budżetu - Wehikuł jak Chińczycy - trzyma się mocno. Już jutro 51 numer Wehikułu i 10 miesięcy do drugiej edycji Złotych Biletów Wehikułu czasu - Głogowskiej Nagrody Historycznej.
Pozdrawiam z Lublina
Wiesław M. |
|
|
|
|
|