Zastanawiam się oglądając murki i podmurówki na placu Saperów nad fragmentami piaskowca.
Jeśli chodzi o kamienie z marmuru nie mam żadnych wątpliwości. Po prostu kamienie.
Większość jednak elementów z piaskowca ma powierzchnię typową dla tylnych elementów np. pomników - chropowatą, przygotowaną mechanicznie do przyklejenia do innej powierzchni
Dwa fragmenty mają również element łukowaty (zaznaczone na zdjęciach).
Warianty są dwa: albo fragmenty nagrobków (moja hipoteza) albo elementów budynków (hipoteza Yedynego).
Myślę że jeśli ruszy budowa nowego pomnika, to trzeba by się mocno tym elementom przyjrzeć.
Najnowszy Tygodnik Głogowski donosi informację o uchwaleniu budżetu na rok 2015, gdzie zaplanowana jest rewitalizacja tego terenu.
Może sięwięc dowiemy co to za kamienie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa cookies (ciasteczka). Niektóre funkcje naszej strony wymagają aby cookies zostały zapisane na urządzeniu i zostały one już ustawione. Używamy także Google Analytics jest to skrypt, który także generuje cookies. Możesz usunąć i zablokować wszytkie cookies na tej stronie, jednak część funkcji przestanie działać. Więcej informacji na temat ciasteczek znajdziesz w naszej polityce prywatności.
Musisz zaznaczyć i kliknąć "Akceptuę ciasteczka" aby zaakceptować te informacje i usunąć ten monit.