Stowarzyszenie Pasjonatów Historii Militarnej REDUTA |
Autor |
Wiadomość |
Alicja
Administrator
Wiek: 44 Dołączyła: 10 Lis 2007 Posty: 1887 Skąd: Głogów-Kopernik
|
Wysłany: 2011-01-28, 23:01
|
|
|
no tak, tylko że pod hasłem wykonywanie usług turystycznych kryje się zapewne działalność zarobkowa... mam nadzieję, że się nie mylę Zresztą teraz czytam w necie, że jest jakaś nowelizacja (29. 04. 2010) ustawy o usługach turystycznych, gdzie dopuszcza się taką działalność bez uprawnień, stąd też nawet zmiany w KW. |
|
|
Ślązak
|
Wysłany: 2011-01-29, 15:01
|
|
|
Cytat: | Wykonywanie usług turystycznych bez właściwych uprawnień (w tym przypadku przewodnika miejskiego lub turystycznego, ew. pilota wycieczek) jest nielegalne. Mandat nałożyć może straż miejska lub policja, może również skierować sprawę do sądu. Jak się komuś wydaje, że prawo go nie obowiązuje, to niech się zapozna ze sporą ilością takich spraw w Krakowie i Tatrach. |
Właśnie nasunęła mi się taka refleksja. Spójrzmy uważnie na nasze życie - to tylko wersja demonstracyjna (patrz: gry komputerowe), nie mamy pełnych praw i możliwości, są one odgórnie zablokowane. Co prawda, możemy jeszcze takowe wykupić (choć dla mnie to nie tyle kompromis co kompromitacja), ale to tylko sprawia złudną pewność istnienia. Należy więc przełamywać narzucone ograniczenia na tyle ile możemy - po to aby siebie wyzwolić. |
_________________ "Wo gehn wir denn hin? Immer nach Hause." - Novalis |
|
|
|
|
Bart
Emigrant
|
Wysłany: 2011-02-08, 09:47
|
|
|
Nie martwiąc się o straż miejską organizujemy w najbliższą niedzielę drugą wycieczkę :) Szczegóły na http://reduta.org.pl |
_________________ www.ateista.pl |
|
|
|
|
Alicja
Administrator
Wiek: 44 Dołączyła: 10 Lis 2007 Posty: 1887 Skąd: Głogów-Kopernik
|
Wysłany: 2011-02-08, 18:26
|
|
|
jakbyście spotkali straż miejską, to spytajcie jak to w końcu jest z tą ustawą |
|
|
Bart
Emigrant
|
Wysłany: 2011-02-13, 21:56
|
|
|
Jezus, Maria, Józef!
Na razie jestem w szoku. Pokażę tylko zdjęcie. Całe szczęście że było nas czterech i mogliśmy zrobić dwie grupy.
|
|
|
|
|
Mateusz-glogau
|
|
|
|
|
Yedyny
Administrator
|
Wysłany: 2011-02-14, 08:32
|
|
|
|
|
|
Bart
Emigrant
|
|
|
|
|
Bart
Emigrant
|
Wysłany: 2011-03-31, 13:12
|
|
|
Udało mi się uruchomić stronę www z prawdziwego zdarzenia :) Zapraszam na http://reduta.org.pl
Ponadto chętnie będę informował u siebie o głogowskich akcjach. Jeśli jest coś, co by można teraz wrzucić, prześlijcie mi notkę :) Np. o spotkaniu w Tequili. |
|
|
|
|
TadeuszFantom
Administrator
|
Wysłany: 2011-03-31, 13:31
|
|
|
Brawo za stronę, bardzo mi się podoba, dokładnie w takich gustuję, typu gazetowego, niczym stara gazeta.
Prosta i czytelna, po prostu łatwa w obsłudze i przyjemna dla oka.
Gratulacje. |
_________________ Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy |
|
|
|
|
Bart
Emigrant
|
Wysłany: 2011-03-31, 15:51
|
|
|
Dzięki za uznanie :) Ja też jestem staroświecki. A zajrzyjcie jutro do Kalendarium ;) |
|
|
|
|
Yedyny
Administrator
|
Wysłany: 2011-04-01, 06:36
|
|
|
To moze ja: czcionka biala w menu niezbyt czytelna, w LINKI FORTECZNE odnosnik "dzieje obecnie" nie dziala, dodatkowo interesujace mnie dzialy W PRZYGOTOWANIU, poza tym w dziale NASZE AKCJE przy kazdym opisie jest odnosnik, ktory przenosi na... te sama strone!
No i na to wszystko 5 minut wystarczylo... dopracujcie, poprawcie i reklamujcie :p
Popieram takie strony, akcje i dzialaczy, tak ze slowa uznania za chęć :-*
......a najbardziej podoba mi sie charakterystyka Barta :D :D |
|
|
TadeuszFantom
Administrator
|
Wysłany: 2011-04-01, 08:01
|
|
|
Bart napisał/a: | Dzięki za uznanie :) Ja też jestem staroświecki. A zajrzyjcie jutro do Kalendarium ;) |
Zajrzałem i widzę:
"Wojska radzieckie zdobyły Głogów"
http://reduta.org.pl/?q=node/33
glogauYedyny napisał/a: | To moze ja: czcionka biala w menu niezbyt czytelna, w LINKI FORTECZNE odnosnik "dzieje obecnie" nie dziala, dodatkowo interesujace mnie dzialy W PRZYGOTOWANIU, poza tym w dziale NASZE AKCJE przy kazdym opisie jest odnosnik, ktory przenosi na... te sama strone! |
Wszystko działa:
1) Linki forteczne:Lista linków w przygotowaniu, kliknięcie na odnośnik "pozostałe" daje taka samą odpowiedź bo jeszcze nie ma wprowadzonych linków.
2) NASZE AKCJE : odnośnik jest do tego samego działu, jeśli nie ma poszerzonego tekstu to występuje tylko odnośnik "Akcje REDUTY" i przenosi do tego działu, jeśli tekst jest poszerzony to jest dodatkowo odnośnik w postaci buttona "Czytaj dalej".
Serwis jest oparty o dość dobrze dopracowany system portalowy Drupal więc trochę dziwne by było aby odnośniki do podtematów czy rozszerzonych tekstów nie działały prawidłowo. |
_________________ Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy |
|
|
|
|
Bart
Emigrant
|
Wysłany: 2011-04-01, 10:55
|
|
|
Linki nie działały, bo jestem na fastwebie a nie na Apachu i nie działają tam pliki .htaccess/ Musiałem wyłączyć obsługę "ludzkich" URLi, a co zostało po staremu to nie działa. Poprawię wszystko wieczorem :) Dziękuję za testy! |
|
|
|
|
Bart
Emigrant
|
|
|
|
|