Głogowskie Forum Historyczne
Kontakt Kontakt  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Stowarzyszenie Pasjonatów Historii Militarnej REDUTA
Autor Wiadomość
Alicja 
Administrator

Wysłany: 2011-01-28, 23:01   

no tak, tylko że pod hasłem wykonywanie usług turystycznych kryje się zapewne działalność zarobkowa... mam nadzieję, że się nie mylę ;-) Zresztą teraz czytam w necie, że jest jakaś nowelizacja (29. 04. 2010) ustawy o usługach turystycznych, gdzie dopuszcza się taką działalność bez uprawnień, stąd też nawet zmiany w KW.

Ślązak 

Wysłany: 2011-01-29, 15:01   

Cytat:
Wykonywanie usług turystycznych bez właściwych uprawnień (w tym przypadku przewodnika miejskiego lub turystycznego, ew. pilota wycieczek) jest nielegalne. Mandat nałożyć może straż miejska lub policja, może również skierować sprawę do sądu. Jak się komuś wydaje, że prawo go nie obowiązuje, to niech się zapozna ze sporą ilością takich spraw w Krakowie i Tatrach.

Właśnie nasunęła mi się taka refleksja. Spójrzmy uważnie na nasze życie - to tylko wersja demonstracyjna (patrz: gry komputerowe), nie mamy pełnych praw i możliwości, są one odgórnie zablokowane. Co prawda, możemy jeszcze takowe wykupić (choć dla mnie to nie tyle kompromis co kompromitacja), ale to tylko sprawia złudną pewność istnienia. Należy więc przełamywać narzucone ograniczenia na tyle ile możemy - po to aby siebie wyzwolić.

Bart 
Emigrant

Wysłany: 2011-02-08, 09:47   

Nie martwiąc się o straż miejską organizujemy w najbliższą niedzielę drugą wycieczkę :) Szczegóły na http://reduta.org.pl

Alicja 
Administrator

Wysłany: 2011-02-08, 18:26   

jakbyście spotkali straż miejską, to spytajcie jak to w końcu jest z tą ustawą :mrgreen:

Bart 
Emigrant

Wysłany: 2011-02-13, 21:56   

Jezus, Maria, Józef!

Na razie jestem w szoku. Pokażę tylko zdjęcie. Całe szczęście że było nas czterech i mogliśmy zrobić dwie grupy.

Mateusz-glogau 

Wysłany: 2011-02-13, 22:03   

W takim razie gratuluje frekwencji ;)

Yedyny 
Administrator

Wysłany: 2011-02-14, 08:32   

Bart 
Emigrant

Wysłany: 2011-02-14, 11:34   

http://epoznan.pl/news-ne...o_Fort_Winiary#

Zobaczcie komentarze :) No i liczba podana w tytule trochę nie pasuje do zdjęcia ;)

Bart 
Emigrant

Wysłany: 2011-03-31, 13:12   

Udało mi się uruchomić stronę www z prawdziwego zdarzenia :) Zapraszam na http://reduta.org.pl

Ponadto chętnie będę informował u siebie o głogowskich akcjach. Jeśli jest coś, co by można teraz wrzucić, prześlijcie mi notkę :) Np. o spotkaniu w Tequili.

TadeuszFantom 
Administrator

Wysłany: 2011-03-31, 13:31   

Brawo za stronę, bardzo mi się podoba, dokładnie w takich gustuję, typu gazetowego, niczym stara gazeta.
Prosta i czytelna, po prostu łatwa w obsłudze i przyjemna dla oka.
Gratulacje.

Bart 
Emigrant

Wysłany: 2011-03-31, 15:51   

Dzięki za uznanie :) Ja też jestem staroświecki. A zajrzyjcie jutro do Kalendarium ;)

Yedyny 
Administrator

Wysłany: 2011-04-01, 06:36   

To moze ja: czcionka biala w menu niezbyt czytelna, w LINKI FORTECZNE odnosnik "dzieje obecnie" nie dziala, dodatkowo interesujace mnie dzialy W PRZYGOTOWANIU, poza tym w dziale NASZE AKCJE przy kazdym opisie jest odnosnik, ktory przenosi na... te sama strone!

No i na to wszystko 5 minut wystarczylo... dopracujcie, poprawcie i reklamujcie :p
Popieram takie strony, akcje i dzialaczy, tak ze slowa uznania za chęć :-*

......a najbardziej podoba mi sie charakterystyka Barta :D :D

TadeuszFantom 
Administrator

Wysłany: 2011-04-01, 08:01   

Bart napisał/a:
Dzięki za uznanie :) Ja też jestem staroświecki. A zajrzyjcie jutro do Kalendarium ;)

Zajrzałem ;-) i widzę:
"Wojska radzieckie zdobyły Głogów"
http://reduta.org.pl/?q=node/33

glogauYedyny napisał/a:
To moze ja: czcionka biala w menu niezbyt czytelna, w LINKI FORTECZNE odnosnik "dzieje obecnie" nie dziala, dodatkowo interesujace mnie dzialy W PRZYGOTOWANIU, poza tym w dziale NASZE AKCJE przy kazdym opisie jest odnosnik, ktory przenosi na... te sama strone!

Wszystko działa:
1) Linki forteczne:Lista linków w przygotowaniu, kliknięcie na odnośnik "pozostałe" daje taka samą odpowiedź bo jeszcze nie ma wprowadzonych linków.

2) NASZE AKCJE : odnośnik jest do tego samego działu, jeśli nie ma poszerzonego tekstu to występuje tylko odnośnik "Akcje REDUTY" i przenosi do tego działu, jeśli tekst jest poszerzony to jest dodatkowo odnośnik w postaci buttona "Czytaj dalej".

Serwis jest oparty o dość dobrze dopracowany system portalowy Drupal więc trochę dziwne by było aby odnośniki do podtematów czy rozszerzonych tekstów nie działały prawidłowo.

Bart 
Emigrant

Wysłany: 2011-04-01, 10:55   

Linki nie działały, bo jestem na fastwebie a nie na Apachu i nie działają tam pliki .htaccess/ Musiałem wyłączyć obsługę "ludzkich" URLi, a co zostało po staremu to nie działa. Poprawię wszystko wieczorem :) Dziękuję za testy!

Bart 
Emigrant

Wysłany: 2011-04-29, 04:02   

Kolejny spacer 8 maja, zapraszam do Poznania :)

http://reduta.org.pl

Odpowiedz do tematu